Big Fish
Headquarters of the Biosphere Reserve
Lanzarote
The city. A place of interest: a meeting and a melting pot. 
The building for the headquarters takes part in the urban life to join the paths along the city. It works as a site of cultural interest, as a meeting and a melting pot. The passers discover this way both, its contents and the activities being hold in its interior. The headquarters. An informative tour.
The building is conceived as a disclosure tour that structures the programmatic spaces, as well as it drives the visitor’s along a path without interferring its usual functionality.

Bioclimatic design. Energy saving, passive systems.
The building’s design optimizes its bioclimatic behaviour, by using passive systems for energy saving: natural lightning patio and crossed ventilation that enables a chimney effect, rainwater cistern, evaporation pond, ventilated façades, solar protection and CO2 absorving hydroponic garden. 

Environmental sustainability. Energy se
sala ferusic Big Fish Headquarters of the Biosphere Reserve
sala ferusic Big Fish Headquarters of the Biosphere Reserve
sala ferusic Big Fish Headquarters of the Biosphere Reserve
sala ferusic Big Fish Headquarters of the Biosphere Reserve
sala ferusic Big Fish Headquarters of the Biosphere Reserve
sala ferusic Big Fish Headquarters of the Biosphere Reserve
sala ferusic Big Fish Headquarters of the Biosphere Reserve
sala ferusic Big Fish Headquarters of the Biosphere Reserve
sala ferusic Big Fish Headquarters of the Biosphere Reserve
sala ferusic Big Fish Headquarters of the Biosphere Reserve