Vallcarca
Apartment in Barcelona
Barcelona
The project consists in an interior rehabilitation of a dwelling dating the sixties, for a young couple. Its reduced size has stated the basic requirements for the project, such as the optimization of the spaces, the natural light and the spatial flexibility. Therefore, the common uses (hall, living, dining and kitchen) are placed in the core of the dwelling, as they are the centre of the contemporary domestic life and, as a result, they articulate the rest of the specific uses around themselves (dormitories, bathrooms and studio). This multi-layered disposition is possible thanks to the placement of furniture that relates the kitchen and the living, as well as a system of mobile vertical panes that allow a flexible organization of the flow. On one side, this guarantees the multiplicity of input points of natural light to all its spaces and, on the other, there is an appropriate crossed ventilation. The project has been executed in dry construction solutions in order to fit accurat
sala ferusic Vallcarca Apartment in Barcelona
sala ferusic Vallcarca Apartment in Barcelona
sala ferusic Vallcarca Apartment in Barcelona
sala ferusic Vallcarca Apartment in Barcelona
sala ferusic Vallcarca Apartment in Barcelona
sala ferusic Vallcarca Apartment in Barcelona
sala ferusic Vallcarca Apartment in Barcelona
sala ferusic Vallcarca Apartment in Barcelona
sala ferusic Vallcarca Apartment in Barcelona