Foam
Centre Cultural
Roses / Girona / Spain
L’Equipament Cultural de Roses es basa en el disseny de mecanismes per a reconduir i matisar la llum natural, adaptant-la a les necessitats del centre. Per això s’ha tractat l’edifici des del concepte de l’escuma de la mar, amb l’esponjament del volum per un costat, que per mitjà d’un pati fa arribar llum natural arreu de l’edifici, i amb una pell blanca perforada per l’altra, que matisa la llum directa i garanteix l'eficiència energètica del conjunt.

La façana ventilada, d’alumini anoditzat blanc perforat, protegeix l’edifici de la radiació directa del sol; i una sèrie de plecs practicables giren la mirada de l’edifici cap al mar, de manera que es poden obrir o tancar segons la intensitat de la llum, a mode de façana mutable.

Si bé les façanes busquen protegir del sol directe, l’interior de l’edifici s’obre per
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural
sala ferusic Foam Centre Cultural